Wat een geweldige ervaring hebben wij gehad toen wij een ochtend zijn gaan wandelen met Wayan. Nadat we een aantal mailtjes over en weer hadden gestuurd hadden we afgesproken voor de vrijdag. Stipt om 7.15 uur werden we in Sanur bij ons hotel opgehaald door Wayan en naar Ubud gebracht. Eerst hebben we een bezoek gebracht aan het huis van een priester, hier kregen we uitleg over het dagelijks leven. Hierna zijn we verder gereden en kon onze wandeling beginnen. We hadden de luxe dat we de enige waren dus hebben we een echte private tour gehad. Het wandelen was geweldig, door een dorp waar we bij de blacksmid hebben mogen binnen kijken terwijl hij dara met zijn vrouw sikkels aan het maken was, lopend door rijstvelden, langs plantages, smalle paadjes, watervallen, zo mooi. We hebben onze ogen uitgekeken, prachtige natuur met vogels, insecten, salamanders, slangen en natuurlijk koeien die ons verschrikt aankeken vanonder hun afdakje.

Bij terugkomst bij de auto was daar een heerlijke verkoelende handdoek, fruit en water wat op zich ook wel nodig was want de warmte was overweldigend.

Hierna zijn we naar het guesthouse gereden van Wayan en hebben we een heerlijke zelfbereide maaltijd gegeten. Na afloop zijn we door Ubud terug gereden en heeft Wayan ons weer bij het hotel afgezet.

Tip; draag wandelschoenen en een lange broek tijdens deze wandeling. Een petje of hoed is ook geen overbodige luxe, neem wat water en zonnebrand mee en absoluut een camera want de plaatjes die je gaat zien zijn fantastisch. Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of geen conditie hebben.
Visited May 2015

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-l/08/22/44/94/tessatiller.jpg

TessaTill...
Amersfoort, The Netherlands

Source: TripAdvisor